Yritysvastuu


Koska yrityksen vastuullisuus on tärkeä asia, niin vaalimme omalta puoleltamme asioita erilaisina kokonaisuuksina josta alla muutamia esimerkkejä.

Lämmitysjärjestelmän päivitys ja siirtyminen uusiutuvaan energiaan

Korjaamorakennuksen öljylämmityksen rinnalle olemme ottaneet vaiheittain käyttöön lämpöpumppujärjestelmän sekä älykkään kiinteistöautomaation. Lämmitysöljyn käytöstä olemme voineet näiden avulla nipistää vuositasolla jopa 85% (vuonna 2021).

Sähköenergian käyttö ja siirtyminen ”vihreään” sähköön

Valaistuksen osalta korjaamon työvalaistus on myös tärkeä, joten olemme siirtyneet valaistuksessa kokonaan LED-valaistukseen. Valaistuksen uudistuksella ja säädöllä säästämmekin nykyään sähköä valaistuksen osalta n. 50% aiemmasta.

Olemme myös investoineet uusiutuvaan energiaan lisäämällä aurinkopaneeleita kiinteistömme katolle. Kesäaikana kiinteistön käyttämä energia tulee suoraan omasta tuotannostamme ja tuotantoa riittää myös myyntiinkin asti.

Jätteiden kierrätys asianmukaisesti

Koska korjaamotoiminnasta tulee paljon erilaisia ongelmajätteitä, näidenkin kierrätys hoidetaan asianmukaisesti käyttäen paikallisia toimijoita mahdollisuuksien mukaan ja tarvittaessa sitten valtakunnallisiakin toimijoita. Esimerkiksi käytettyjen renkaiden kierrätys hoidetaan yhdessä Suomen Rengaskierrätyksen kanssa, joka hoitaa renkaiden kierrätystä valtakunnallisesti yhdessä renkaiden maahantuojien kanssa. Jäteöljyjen sekä öljynsuodattimien kierrätys taas hoidetaan yhdessä L&T:n kanssa jne.

Palvelutoiminnan ja hankintojen vastuullisuus ja kotimaisuus

Yhtiömme kaikki työ tehdään Suomessa ja varmistamme myös sen, että mahdolliset alihankkijamme toimivat Suomessa. Ostamme aina ensisijaisesti paikallisilta yrityksiltä ja toissijaisesti valtakunnallisilta yrityksiltä, jos se vain on mahdollista.

Yhtiömme kaikissa palveluhankinnoissa kiinnitetään erityistä huomiota paikallisuuteen ja suomalaisuuteen. Olemme myös digitalisoineet niin reskontran kuin myös työntekijöiden toimintamalleja ja pyrimme myös välttämään turhaa tulostusta.